در حالي اصلاح طلبان راهبرد چراغ خاموش در انتخابات را در پيش گرفتند که به نظر مي رسد بيش از هر چيز در پي اجراي سناريوي مظلوم نمايي هستند.
به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ با اعلام نتيجه بررسي صلاحيت ها از سوي شوراي نگهبان آرام آرام صف بندي جريان هاي سياسي براي ورود به رقابت هاي انتخاباتي در حال شکل گيري است.
برخي طيف هاي سياسي پيش از اين نشست هاي دوره اي حزبي و جرياني خود را آغاز کرده بودند و برخي ديگر هم با اعلام نتايج جديد تاييد صلاحيت ها، در حال برنامه ريزي براي ميتينگ هاي انتخاباتي هستند، اما همچنان جريان اصلاح طلب در پازلي رنگ باخته بر ادعاهاي دروغين خود پافشاري مي کند.
در حالي که اين جريان از نداشتن کانديدا و رد صلاحيت آنها سخن مي گفت، اما گزارشات ستاد انتخابات کشور و شوراي نگهبان حاکي از رد اين ادعاهاست با اين حال اما موضوع بررسي صلاحيت ها همچنان دست آويزي براي چهره هاي سياسي معلوم الحال است تا عليه نظارت شوراي نگهبان هجمه همه جانبه داشته باشند.
صادق زيبا کلام به تازگي در يادداشتي در روزنامه هم ميهن نوشته است: ما در کدام کشور ديگري که حداقل مبناي دموکراسي در آن وجود دارد، انتخاباتي شبيه انتخابات در ايران را مشاهده ميکنيم که يک نهادي شبيه شوراي نگهبان بيايد و همه کساني که نميخواهد را ردصلاحيت کند و بعد به مردم بگويد از بين اين افرادي که من تشخيص دادم انسانهاي درستي هستند، راي دهند.
غلامعلي رجايي، فعال سياسي اصلاح طلب نيز در اظهاراتي گفته است: رقيب اصلي اصلاح طلبان در انتخابات اصولگرايان نيستند بلکه شوراي نگهبان است چون طوري در بررسي صلاحيت ها عمل شد که اصلاح طلبان چاره اي جز رها کردن عرصه رقابت ندارند.
آماري در رد ادعاي دروغين اصلاح طلبان
اين اظهارات در حالي از سوي چهره هاي اصلاح طلب مطرح است که، در روزهاي ابتدايي آغاز فرآيند پيش ثبت نام، اين جريان مدعي شد که کانديدايي براي انتخابات مجلس ندارد، اما طبق اعلام محسن اسلامي، رئيس ستاد انتخابات کشور از ميان ۲۴ هزار و هشتصد و بيست و نه نفر ثبت نام کننده در انتخابات ۱۵۶۰ داوطلب اصلاح طلب بودند که اختلاف فاحشي با اصولگرايان ثبت نام کننده نداشت.
از سوي ديگر پس از اعلام نتيجه بررسي صلاحيت ها مشخص شد که تنها ۱۳۴ تن از چهرههاي شاخص اصلاحطلب در سراسر کشور تأييد صلاحيت شدهاند و طرح موضوعاتي مبني بر اينکه ما کانديدايي نداريم، ترفندي براي مظلومنمايي بوده است.
اين ميان البته آذر منصوري دبير کل اراده ملت و رئيس جبهه اصلاحات ايران که بر تحريم انتخاباتي تاکيد داشت در تازه ترين تحرکات خود نشست مجمع عمومي جبهه اصلاحات ايران را رياست کرده تا در اين جلسه راهبرد انتخاباتي اين جريان براي انتخابات 1402 را بررسي و تصويب کنند.
جاي سوال است که اگر اين جريان کانديدايي براي انتخابات ندارد و يا به زعم خودشان کانديداهاي آنها رد صلاحيت شدند، پس تعيين راهبرد انتخاباتي به چه کار آنها مي آيد.
به نظر مي رسد حرکت چراغ خاموش اصلاح طلبان، راهبرد اصلي اين جريان است تا از بار مسئوليت پاسخگويي به ساحت مردم فرار کنند.